آکادمی هنرهای رزمی طاهری

با مدیریت ابوالحسن طاهری مربی هنرهای رزمی

آکادمی هنرهای رزمی طاهری

با مدیریت ابوالحسن طاهری مربی هنرهای رزمی

۱۸آبان

واژهای کیک بوکسینگ و قوانین

سه شنبه, ۱۸ آبان ۱۳۹۵، ۱۰:۳۴ ق.ظ

در این رشته نتیجه مسابقه از طریق ضربه ناک اوت، تصمیم داور یا مساوی و یا میزان برابر استفاده از فنون، توسط هر دو مبارز مشخص می گردد که از این نظر کاملاً مشابه با بوکس می باشد.

کیک بوکسورها، دستکش های مناسب و محافظ پا )بعضی از روشهامحافظ پاندارند)بر تن می کند.

ضربات مشت، لگد، زانو یا آرنج ، گرفتن آزاد می باشد.و زدن حریفی که بر روی زمین افتاده، ممنوع است مسابقات در یک زمین مربع شکل 16 تا 20 فوتی که با طناب محصور شده برگزار می گردد و برای آماتورها، سه راند دو دقیقه ای و برای حرفه ای ها راندو زمان آن بشتر است. که بین هر کدام از آنها یک دقیقه وقت استراحت وجود دارد.

هر مسابقه توسط یک داور و یک پزشک کنترل می شود و در هر دور، امتیازات توسط سه قاضی داده می شود.

فول کنتاکت کاراته (Full Contact Karate) نیز اولین بار در ماه ژانویه سال 1970، و وقتی که (جو لوئیس) که پدر (کیک بوکسینگ) آمریکا محسوب می شود تحت تأثیر حرکات نابغه هنرهای رزمی یعنی بروس لی قرار گرفت و توانست (گرنگ باینس) را در اولین دوره رقابتهای سنگین وزن جهان شکست دهد، در کشور آمریکا متولد گردید.

فول کنتاکت کاراته (Full Contact Karate) نیز اولین بار در ماه ژانویه سال 1970، و وقتی که (جو لوئیس) که پدر (کیک بوکسینگ) آمریکا محسوب می شود تحت تأثیر حرکات نابغه هنرهای رزمی یعنی بروس لی قرار گرفت و توانست (گرنگ باینس) را در اولین دوره رقابتهای سنگین وزن جهان شکست دهد، در کشور آمریکا متولد گردید.

در اوایل دهه ۷۰ میلادی، بزرگسالان آن روز رزمی جهان، مثل بیل والاس، چاک نوریس، والرا و ... روش مبارزه‌ای جدیدی را ابداع کردند که در آن از ضربات دست و پا به شکلی مؤثر و کاربردی در دفاع و حمله بهره گرفته می‌شد.

شیوه‌های مبارزاتی فول کنتاکت، سمی کنتاکت، لایت کنتاکت و لوکیک اصلی‌ترین روش‌هائی هستند که یک کیک‌بوکسور می‌تواند در تمامی آنها به تبحر لازم رسیده و هم‌زمان بتواند در سیستم‌های مختلف رینگی و غیر رینگی در مسابقات مربوطه شرکت کند.

در شیوه مسابقات فول کنتاکت، ورزشکاران مرد تنها به استفاده از دستکش اکتفا می‌کنند. گاهی اوقات، کیک بوکسینگ را به‌عنوان یک سبک رزمی در نظر می‌گیرند اما در بسیاری مواقع، کیک بوکسینگ تنها یک رویداد رزمی متشکل از مجموعه‌ای قوانین مبارزاتی است.

گروهی از ورزشکاران از دیگر استایل‌های رزمی هم ممکن است علاقمند به حضور در مسابقات کیک بوکسینگ باشند. از آن جمله می‌توان به سانشوکاران و بسیاری از رزمی‌کاران سبک‌های رزمی ژاپنی اشاره کرد.

نکته قابل توجه وجود قوانین متعدد برای انواع مسابقات کیک بوکسینگ است و این‌که از هر سنی می‌توان می‌توان به کیک بوکسینگ پرداخت. ولی مسئله مهم این است که تا ۱۸ سالگی، استفاده از کلاه محافظ سر همواره توصیه شده است.

در کشورهای مختلف دنیا، کیک بوکسینگ به اشکال مختلف وجود داشته است که به برخی از آنها اشاره گذرائی خواهیم داشت.

آدی تادا (Adi thada) یا کیک بوکسینگ هندی: نوعی کیک بوکسینگ که در آن ضربات زانو، آرنج و حمله با پیشانی وجود دارد.

لت وی (Lath wei) یا کیک بوکسینگ برمه‌ای: هنر رزمی سنتی برمه با تأکید بر اجرای ضربات زانو، آرنج و سر. تمامی نقاط بدن ممکن است در یک حمله مورد استفاده قرار بگیرد. نام دیگر آن ”باندو کیک بوکسینگ“ است.

Pradal serey: جد احتمالی موی تای!

موی تای (تای بوکسینگ): هنر رزمی سنتی تایلند که امروز شهرت جهانی یافته و ضربات زانو و آرنج در آن مجاز است.

کیک بوکسینگ ژاپنی: مشابه موی تای اما با سیستم امتیازدهی متفاوت .

کیک بوکسینگ آمریکائی: مشابه کیک بوکسینگ ژاپنی و فول کنتاکت کاراته با شیوه امتیازدهی متفاوت.

فول کنتاکت کاراته: در برخی موارد از محافظ‌های بدن برای مسابقات و تمرین استفاده می‌شود.

ساواته (کیک بوکسینگ فرانسوی): استفاده از کفش در مسابقات مجاز است.

سانشو ـ ساندا (کیک بوکسینگ چینی): شامل تکنیک‌های کاربردی سایر استایل‌های رزمی به همراه فنون درگیری و پرتاب‌ها.

شوت بوکسینگ: شکل ژاپنی کیک بوکسینگ که در آن پرتاب و درگیری مانند ساشو مجاز است.

Yaw - yan (کیک بوکسینگ فیلیپینی): رقص مرگ نام مناسبی برای کیک بوکسینگ فیلیپینی است. ورزشی مشابه موی تای.

می‌توان به انواع متعدد دیگری از کیک بوکسینگ نیز اشاره کرد، ولی همان‌طور که اشاره شد، تفاوت اصلی همگی آنها در نوع قوانین مسابقاتی است. در عین حال بسیاری از این استایل‌ها اساساً خود را کیک بوکسینگ نمی‌دانند! و استفاده از نام کیک بوکسینگ‌ تنها برای ملموس‌تر شدن آنها نزد عامه است.

واژه کیک بوکسینگ اولین‌بار توسط ”نوگوچی اسامر“ که یک برگزارکننده مسابقات رزمی در ژاپن بوده برای انواع مختلف ورزش‌های مشابه به موی تای و کاراته در دهه ۱۹۵۰ ابداع شد.

این اصطلاح بعداً در آمریکا به شکل خاص به کار رفت. در بیستم دسامبر سال ۱۹۵۹، یک دوره مسابقات موی تای بین فایترهای تایلندی در سالن آساکوزای توکیو برگزار شد.

فردی به نام ”تاتسویا مادا“ که پیش از آن ”نیهون کمپو کاراته دو“ را ابداع کرده بود از علاقمندان به موی تای محسوب می‌شد، زیرا قصد داشت مسابقات کاراته را مطابق با قوانین فول کنتاکت برگزار کند. در آن زمان قوانین کاراته کنترلی اجازه نمی‌داد تا مبارزین ضربات را به ‌طور کامل به یکدیگر وارد کنند. او از مدت‌ها قبل درباره ابداع روش مبارزاتی جدید، ایده‌هایش را مطرح کرده بود.

سرانجام در نوامبر ۱۹۵۹ او ”کاراته بوکسینگ“ را به‌عنوان یک ورزش جدید مطرح کرد. یامادا برای معرفی ورزش جدید خود، تای بوکسورهای تایلندی را دعوت کرد. تا آن زمان ـ یامادا تنها کاراته‌کائی بود که به تای بوکسینگ علاقمند شده بود.

او با نظارت یک قهرمان سابق موی تای، به مطالعه فنون و روش مبارزاتی تای بوکسینگ پرداخت.

دوازدهم فوریه سال ۱۹۶۳، روزی خاطره‌انگیز و تاریخی برای رزمی جهان است زیرا در آن روز ورزشکاران کاراته و موی تای در سالن ورزشی لومپینی تایلند به مصاف یکدیگر رفتند.

سه کاراته‌کا به اسامی ”تاداشی ناکامورا“، ”کنجی کوروساکی“ و ”آکیوفوجی هیرا“ در مقابل سه حریف تای بوکسور قرار گرفتند و در پایان نتیجه‌ای تقریباً باور نکردنی کسب شد. تیم کاراته ژاپن با نتیجه ۲ بر ۱ حریفان موی تای کار را مغلوب کرد!

نوگوچی و کنجی کوراساکی (یک مربی کیوکوشین) با مطالعه موی تای و تلفیق آن با کاراته، روشی را ابداع و آن را کیک بوکسینگ نامیدند. پرتاب و ضربه با سر در ابتدا با هدف متمایز این روش مبارزاتی از موی تای، مجاز شمرده می‌شد ولی در ادامه غیرمجاز دانسته شد.

برای اولین‌بار در سال ۱۹۶۶، آزامو نوگرچی، انجمن کیک بوکسینگ را تأسیس کرد و در ادامه اولین مسابقات کیک بوکسینگ در یازدهم آوریل ۱۹۶۶ در ازاکا برگزار شد.

تاستویامادا در سال ۱۹۶۷ درگذشت ولی در دوجوی او هم‌چنان ترتیب و پرورش کیک‌بوکسورها ادامه داد.

به‌تدریج کیک بوکسینگ در ژاپن توسعه یافت و مورد توجه تلویزیون قرار گرفت. تاداشی ساوامورا، جزء اولین گروه قهرمانان سرشناس کیک بوکسینگ محسوب می‌شود.

البته پس از مدتی با بازنشستگی و کناره‌گیری ساوامورا از مسابقات حرفه‌ای، اقبال عمومی و توجه تلویزیون به کیک بوکسینگ کاهش یافت، تا این‌که سرانجام در سال ۱۹۹۳ K-۱ موجودیت یافت.

در سال ۱۹۹۳، کازویوشی ایشی ـ (بنیان‌گذار سیدوکان کاراته)، K-۱ را تحت قوانین کیک بوکسینگ ابداع کرد. در این سال بود که مجدداً کیک بوکسینگ به شهرت گذشته دست یافت و به‌تدریج در آمریکای شمالی، اروپا، استرالیا و نیوزیلند رواج پیدا کرد.

البته در سال ۱۹۷۸، یان پلاس، انجمن کیک بوکسینگ هلند (NKBB) را به‌عنوان اولین سازمان کیک بوکسینگ جهان تأسیس کرده بود و در دهه ۱۹۷۰ نیز بیل والاس که از قهرمانان کاراته ایالات متحده بود به این روش می‌پرداخت.

امروزه دو سازمان معتبر در دنیا، مسابقات کیک بوکسینگ را در دو بخش حرفه‌ای و آماتور، برگزار می‌کنند. (ISKA - WAKO) که از این میان سازمان WAKO تنها سازمان برگزارکننده مسابقات کیک بوکسینگ است که بخش آماتور آن مورد تأئید GAISF (گایسف) قرار گرفته است.

برای اولین‌بار کیک بوکسینگ واکو در مسابقات داخل سالن ۲۰۰۷ ماکائو حضور یافت و شورای المپیک آسیا آن را به رسمیت شناخت.

ارزشهای رزمی همیشه دارای منابع خوب و مثبت برای اقشار سنی مختلف برای بچه ها، جوانان و بزرگسالان چه مرد و چه زن، بوده است و می بینیم که مردم چگونه می توانند از نظر روحی فیزیکی، قدرت و اعتماد به نفس و دلپذیری را از این ورزش زیبا بدست بیاورند. در این میان استایلهای مختلفی توسط مربیان با طرز تفکر مختلف که ناشی از ریشه های تاریخی، جغرافیایی، فرهنگی دارد، بنیان نهاده شده، لذا از آنجائیکه مردم با تفکرات مختلف در نقاط مختلف دنیا شکل و مختصات خود را دارا هستند دیدگاههای مختلف نسبت به ورزشهای رزمی پیدا کرده اند و هر روز در حال پیشرفت در این زمینه می باشند. فدراسیون جهانی اسپورت کیک باکسینگ اسپورت کیک بوکسینگ با نظر و احترام به همه اعتقادات مردم در نقاط مختلف دنیا مفتخر است که توانسته سیستم جدیدی از کیک باکسینگ با قوانین صحیح و منطقی در سطوح مختلف تمرینی و مسابقات فراهم آورد که هنرجویان علاقمند در دوره های Beginner – Intermediate - Advance و هر استایلی که بوده باشند بتوانند خلاء تکنیکی و تمرینی و مسابقه ای خود را پر کنند و خود را در سطوح مختلف زمانی رزمی بالا ببرند. بخش بعدی فلسفه اسپورت کیک بوکسینگ آموزش مربیان است، با توجه به اینکه مربیان چراغ راه و راهنمای هنرجویان به حساب می آیند، اعتقاد داریم که هرچه سطح مربیان از نظر علوم فیزیکی و روح و دانش در سیستم های مختلف تمرینی و علوم سایکولوژی "Psychology" مدیریت کلاسی، علوم رفتاری بالا برود بطور قطعی تاثیرات مثبت بر روی هنر جویان زیر دست می گذارد و این یکی از پایه های مهم در پیشرفت بشمار می آید. ما معتقد هستیم که اسپورت کیک بوکسینگ توانسته است برای اولین بار به همه موارد ذکر شده نظم و سازمان دهد و مربیان می توانند در قالب اسپورت کیک بوکسینگ به رویاهای خود جامع عمل بپوشانند.

بنیانگذار فدراسیون جهانی اسپورت کیک بوکسینگ

کانچو فرهاد دردار

1- فلسفه اسپورت کیک بوکسینگ چه می باشد؟ اسپورت کیک باکسینگ مجموعه 80 درصد کیک بوکسینگ و 20 درصد ترکیبی از فنون کاراته شامل تکنیکهای دفاع شخصی حالتهای مختلف ایستادن و تعدادی از تکنیکهای پرتابی و قفل کردن مفاصل که از ایکیدو، جوجیتسو اقتباس شده اند می باشد. هنرجویان ورزشهای رزمی جویاگر منافع ذیل می باشند :

1- توانایی مبارزه در کیک بوکسینگ که در رده های زیر انجام می شود.

الف) Face Contact

ب ) No Face Contact

ج ) Self Defence

د ) Ring Fight

2- بهبود سلامت جسمانی و روحی

3- بدنسازی

4- دفاع شخصی

5- اعتماد بنفس

2- مرکز اسپورت کیک بوکسینگ در کجا واقع می باشد؟ مرکز فدراسیون اسپورت کیک بوکسینگ در ونکوور کانادا واقع بوده و ریاست آن با کانچو فرهاد دردار میباشد و ضمناً مسابقات مربوط به آن در کشورهای عضو که در اروپا و امریکا و آسیا قرار دارند برگزار میشود.

بین درجات بالا سه خط وجود دارد :

الف) خط یک برحسب تشخیص مربی هنرجو پس از یک ماه داده می شود که میزان و سطح تکنیکی هنرجویان را مشخص می نماید.

ب ) خط دوم برحسب میزان توانایی و سطح مبارزه دانشجو داده می شود.

ج ) خط سوم حدود یکماه بعد از خط یک بر اساس توانایی هنرجو در انجام فرمها و ترکیبات دفاع شخصی یا با حریف تصوری و یا حریف واقعی به آنان تعلق می گیرد.

هنرجویان این رشته رزمی برای کمک به جامعه و گسترش ورزشهای رزمی وظیفه سنتی دارند از هنرجویان انتظار می رود که برای امتحان کمربند سبز یک نفر و برای امتحان کمربند قهوه ای یک نفر را وارد سازمان اسپورت کیک باکسینگ بنمایند و بدینوسیله به جامعه، به خود و به سازمان وفاداری و کمکهای خود را نشان بدهند.

4- چند نوع فرم (Kata) در اسپورت کیک بوکسینگ وجود دارد؟تا کمربند مشکی 6 فرم (Kata) وجود دارد.

کمربند سفید و کمربند زرد فرم یک

کمربند زرد و با خط مشکی و نارنجی فرم دو High Yellow (های یلو) زرد با خط مشکی زرد ادونس

کمربند نارنجی خط مشکی و سبز فرم سه High Orange (های اورنج) نارنجی با خط مشکی نارنجی ادونس

کمربند سبز با خط مشکی و آبی فرم چهار High Green (های گرین) سبز با خط مشکی سبز ادونس

کمربند آبی با خط مشکی و قهوه ای فرم پنج High Green (های گرین) سبز با خط مشکی سبز ادونس

کمربند قهوه ای با خط مشکی و مشکی فرم شش High Green (های گرین) سبز با خط مشکی سبز ادونس

فرم با ادوات فردی، شاگردان پس از کمربند آبی شروع به یادگیری فنون با ادوات رزمی می کنند تا آمادگی لازم برای فرمهای با ادوات رزمی برای کمربند دان یک تا چهار را کسب بنمایند :

1) فرم چوب برای دان یک Bo

2) فرم سای برای دان دو Sai

3) فرم شمشیر برای دان سه Sword

4) فرم نونفا برای دان چهار Tonfa

eieh سلام، تشکر، عذرخواهی
master استاد
insteractor آموزگار، مدرس
coach مربی
ready آماده
stance حالت ایستاده
kick لگد
bow احترام گذاشتن
go دستور شروع، حرکت کردن، رفتن
sit down نشستن
stand up برخواستن
turn back برگشتن
silence / be quit ساکت، آرام باش
breaking شکستن اجسام سخت
yel فریاد با تخلیه نفس
meditision تمرکز با حالت چشم بسته
strike ضربه زدن
block دفاع کردن
high بالا
middle وسط
low پایین
left چپ
right راست
back پشت
front جلو
side پهلو
in side داخل
out side خارج
relax رها کردن، آزاد
ring محل مبارزه
combat مبارزه
fight دستور آغاز مسابقه
stop دستور قطع مسابقه

go on ادامه دادن
it's enough کافی است

اسامی ایستادنها

ready stance ایستادن خبردار
line position ایستادن درصف
fight position (حالت مبارزه (آماده مبارزه
forward stance بسمت جلو ایستادن
v stance ایستادن با پاشنه چسبیده و پنجه ها باز
sumo stance ایستادن بصورت سو مو
horse stance (ایستادن پا اسبی (سرپاها رو به جلو
cat stance ایستادن گربه ای
back stance ایستادن روی پای عقب

اسامی اعضای بدن

chest سینه
stomach شکم
balls بیضه
waste کمر
foot پا
thigh ران
knee زانو
leg ساق پا
footwrist مچ پا
ball of foot سینه پا
instep روی پا
heel پاشنه
arch هلال داخل پا
knife foot تیغ پا
body بدن
head سر
face صورت
ear گوش
eye چشم
nose بینی
lip لب
jaw فک
chain چانه
neck گردن
arm بازو
elbow آرنج
forearm ساعد
wrist مچ دست
hand دست
palm heel (کف دست (پاشنه
joint مفصل
fists مشت
forefist دو مفصل پشت مشت
inverted fist پشت مشت
fist edge لبه خارجی مشت

اسامی ضربات و تکنیکهای پا

front kick لگد با سینه پا از جلو
round house kick لگد با روی پا
low kick / foreleg kick لگد با ساق پا
side kick لگد با تیغه پا از پهلو
round back kick لگد چرخشی
back kick لگد با پاشنه پا به پشت
knee kick لگد با زانو
heel kick لگد با پاشنه از جلو
push kick لگد از جلو با کف پا
hook kick لگد از جلو به صورت هوک
arch kick لگد از جلو با هلالی پا
axe kick لگد مستقیم پا از بالا به پایین
in side kick لگد با پا از داخل
out side kick لگد با پا از خارج
sweep درو کردن زیر پا
skip sweep درو کردن پا بصورت جهشی
spining hook kick لگد چرخشی با کف پا
spining heel kick لگد چرخشی با پاشنه پا

اسامی ضربات و تکنیکهای پرشی پا

jumping front kick لگد پرنده با سینه پا از جلو
jumping front house kick لگد پرنده با روی پا
jumping round back kick لگد چرخشی پرشی از پشت
jumping back kick لگد پرشی با پاشنه پا به پشت
jumping knee kick لگد پرشی با زانو
jumping side kick لگد پرشی با تیغه پا از پهلو
jumping front knee kick لگد پرنده با زانو به جلو

اسامی ضربات و تکنیکهای دست

jeb punch ضربه مشت مستقیم
hook strike ضربه دورانی حلالی با پیش مشت
uppercut strike ضربه پیش مشت از پایین به بالا
forefist punch ضربه پیش ستونی بوسیله دو مفصل مشت
fist edge side strike ضربه لبه مشت از پهلو
fist edge inside strike ضربه تیغه مشت از داخل
fist edge down strike ضربه لبه مشت به طرف پایین
fist edge outside strike ضربه لبه مشت از خارج
inverted fist strike ضربه پشت مشت روبرو
double punch ضربه دوتایی مشت
elbow high strike ضربه آرنج به بالا
elbow side strike ضربه آرنج به پهلو
elbow back strike ضربه آرنج به پشت
knife hand down strike ضربه تیغه دست به پایین
knife hand side strike ضربه تیغه دست به پهلو
knife hand inside strike ضربه تیغه دست از داخل
knife hand high strike ضربه تیغه دست از بالا به پایین
round back fist strike ضربه چرخشی با لبه مشت
palm heel high strike ضربه پاشنه دست به بالا
palm heel middle strike ضربه پاشنه دست به وسط

اسامی تکنیکهای دفاع با دست

cross downward block دفاع ضربدری دو دست رو به پایین
uper block دفاع بالا رونده
knife hand low block دفاع تیغه دیت به پایین
wrist uper block دفاع با مچ دست رو به پایین
separanting block دفاع جدا کننده از هم
elbow out side block دفاع آرنج از خارج
elbow down block دفاع آرنج از پایین
sweeping block دفاع جارو کننده
elbow middle strike ضربه آرنج به وسط و خارج
palm heel middle block outside دفاع پاشنه دست از خارج به وسط
palm heel low block دفاع پاشنه دست به پایین
scooping block دفاع گردش ملاقه ای
palm heel low block دفاع با کف دست رو به پایین
knife hand high block دفاع تیغه دست به بالا
cross upward block دفاع ضربدری دو دست رو به بالا
inside arm block دفاع با ساعد از داخل
knife hand middle block دفاع تیغه دست وسط
out side arm block دفاع با ساعد از خارج

موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۵/۰۸/۱۸
ابوالحسن طاهری

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی